tiistai 16. maaliskuuta 2010

Isompia ja pienempiä vehnäsiä








Pientä ja hieman isompaa kahvileipää... ylimmässä kuvassa on kasa kanelikierre-pullia. Njami! Pulla on höystetty vanilliinikreemillä ja raesokerilla. Keskimmäisissä kuvissa on täytepitko, juhlapitko ja rusinapitko. Täytepitko on kolmella säikeellä letitetty matalahko pullapitko, jonka keskelle voi lisätä mitä täytteitä haluaa. Tässä pitkossa on vanilliinikreemiä ja appelsiini-omenatäytettä, sekä raesokeria. Juhlapitko on saksipitko, joka on tällä kertaa täytetty vanilliinikreemillä ja appelsiini-omenatäytteellä. Päällä on murua ja pomadaa. Rusinapitko on perinteinen neljällä säikeellä letitetty pitko. Alimmassa kuvassa on kaksi pullakranssia juuri uunista tulleina.


Vuokaan aseteltu täytepitko säilyttää muotonsa hyvin nostatuksen ja paiston aikana. Pitko myös ottaa korkeutta kauniisti ylöspäin (koska sillä ei ole varaa levitä leveyssuunnassa...). Ilman vuokaa tehty saksipitko leviää leveyssuunnassa, joten pitko on tärkeää tehdä hyvin kapeaksi, ettei siitä tule liian leveä.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti