sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Sydänleivos

Sydämellinen vadelmaleivos odottaa herkuttelijaa! Teimme ystävänpäivää edeltävänä perjantaina (12.2) leipomossa sydänleivoksia, jotka olivat tämän tyyppisiä. Leivokset tehtiin kolmella vetopohjalla. Pohjat kostutettiin mansikkamehulla. Jokaiseen väliin laitettiin ohuen kerroksen vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Päällimmäiseksi laitettiin hieman vadelmahilloa, jonka päälle levitin vaaleanpunaisen sileän kermavaahtokerroksen. Leivokset leikattiin noin 4x4cm kokoisiksi paloiksi, jotka aseteltiin kapseleihin. Jokaisen leivoksen reunoille tehtiin pienellä tähtityllalla reunat, ja keskelle aseteltiin vaaleanpunaisesta marsipaanista muotilla otettu pieni (halkaisija noin 1.5cm) sydän.

Asiakkaat olivat ihastuneita söpöistä vaaleanpunaisista kermaleivoksista!

Kuitenkin leivoksista jäi ottamatta kuva, joten tämä kuvassa oleva leivos on kotona tehty naistenpäivä-leivos, jossa on jotain eroja ystävänpäiväleivokseen: Tein leivoksen vain kahdesta vetopohjasta, käytin kermavaahdon sijasta italialaista marenkia, tein yhden marsipaanisydämen sijasta kaksi, ja asetin sydämet näin pystyyn. Ystävänpäivän leivoksessa marsipaanisydän aseteltiin lepäämään keskelle leivosta.

Pidän henkilökohtaisesti enemmän italialaisesta marengista kuin kermavaahdosta. Siksi omaan käyttöön meneviin kakkuihin ja leivoksiin käytän usein marenkia. Esimerkiksi klassinen omenahyve on mielestäni erittäin ihana leivos! Omenahyveleivoksia olen tehnyt koulussa kerran, ja kotona muutaman kerran. Kuitenkaan ei ole koskaan tullut otettua kuvaa, joten sitä ei ole tässä yhteydessä näytillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti