lauantai 6. maaliskuuta 2010

Pieniä pullaherkkuja





Kuvassa olevat herkut ovat punnuspullia/marjapiirakoita/rahkapiirakoita. Ensimmäiesessä kuvassa oleva herkku on omenapalatäyte-piirakka, joka on höystetty kanelisokerilla. Nam!Vadelmarahkapiirakoista nappasin kuvan niiden tultua uunista. Itse olen sen verran visuaalinen ihminen että rakastan vadelmarahkapullia, joissa vadelmia on sekoitettu jo rahkaan - näin rahkasta tulee ihanan vaaleanpunainen. Ahh!


Tällä ajalla, kun olen ollut työssäoppimassa, leipomossa on tehty näin vadelmarahkapiirakoita, mustikkapiirakoita ja omenakanelipiirakoita. Vaihtoehtoja näiden piirakoiden täyttämisessähän on rajattomasti!


Oma ehdoton suosikkini on kuvassakin näkyvä omenapalatäytteen ja kanelisokerin kombinaatio, jota saa olla piirakassa runsaasti. Piirakan voi täyttää pelkällä marja/hedelmähillolla. Toinen vaihtoehto on täyttää piirakka rahkalla ja laittaa lisäksi esimerkiksi rusinoita, mustikoita, puolukoita, vadelmia tai marjoista/hedelmistä tehtyä paistontehtävää hillotäytettä.


Näiden tekemisessä ehdoton valttikortti on se, ettei piirakkaa saa täyttää liian täyteen. Muutoin täyte valuu reunoilta pois uunissa, mikä tekee piirakasta vähemmän kauniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti