sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Leipiä!











Leipomossa tehdään kutakuinkin perinteisiä "ruoka"leipiä. Vehnätaikinasta tehdään valkosipulipatongit, juustopatongit ja juustosämpylät. (Kuulemma pelkästä valkeasta vehnästä tehdyt leivät eivät mene kaupaksi kovin hyvin. Uskoisin, että ihmiset tykkäävät kuitenkin hieman maistuvammista moniviljaleivistä. Ainakaan omassa lähipiirissäni ei pelkkää "ranskanleipä-pulla"-leipää syödä. Pullat erikseen ja leivät erikseen - kiitos!)



Sekaleipätaikinosta tehdään graham-sämpylöitä, ranskanpatonkia ja maalaisleipiä. Moniviljataikinasta tehdään patonkia, sämpylää ja vuokaleipiä. Moniviljataikinassa on myös paljon erilaisia siemeniä, mitkä
tekevät leivästä erityisen maistuvan.



Ylimmässä kuvassa on kasa monivilja-sämpylöitä. Toiseksi ylimmässä kuvassa leikkuulaudalla on jo puoliksi nautittu 7-viljan leipä. Nämä moniviljasämpylät ja -leipä sisältää eri viljojen lisäksi myös siemeniä, jotka tekevät leivästä oikein herkullisen. Alimmassa kuvassa oleva pyöreä leipä on maalaishiivaleipä. Pieni varrasleivänpalanen on kauravarras-leivästä. Kauravarras on erittäin mehevä ja maistuva, onhan kaura rasvapitoinen vilja!


Ruisleivästä tehdään esimerkiksi litteää reikäleipää, pyöreää limppua ja pitkänomaista isoa limppua. Keskimmäisessä kuvassa esittelyssä ovat reikäleipä ja limppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti