(Edit: Tässä julkaisussa on jotain outoa, koska en saa millään tehtyä tähän tekstiin kappalejakoja. Harmittavaa, koska teksti on nyt raskaan ja tylsän näköinen!)
En ollut pitkään aikaan saanut missään syötäväkseni mokka-kahvikakkua, enkä myöskään tiikerikakkua. Reseptejä selatessani alkoi mieleni tehdä myös appelsiinikakkua, kirsikkakakkua, sitruunakakkua ja niin edelleen....Apua! Valinta oli vaikea mutta alkuperäinen suunnitelmani piti, ja tein mokka- ja tiikerikakkua.
Minulla ei ole pienehköjä kakkuvuokia(ostoslistalla!), joten tein yhteen pitkään suorakaiteen muotoiseen vuokaan yhden kakun. Jaoin taikinan puoliksi ja tein vuoan toiselle puolelle mokkakakun ja toiselle puolelle tiikerikakun. Näin saimme kahta kakkua, mutta syötävää (eli niitä pahamaineisia kaloreita) ei tullut niin paljon kuin jos olisin tehnyt kaksi erillistä kakkua isoihin vuokiin. Keskivaiheilla toki oli myös kolmatta sorttia, nimittäin tiikeri-mokka-kakkua, taikinoiden sekoittuessa osin toisiinsa.
Reseptit olivat vanhoja tuttuja perinteisiä kahvikakkureseptejä. Käytän oikeastaan aina samaa perusohjetta, jonka olen ottanut kirjasta Makujen Maailma: Leivonnaiset (WEILIN+GÖÖS).
Pidän erittäin paljon mehevistä ja kosteista kahvikakuista, joten vaaleaan perustaikinaan lisäsin tälläkin kertaa hieman appelsiinista vastapuristettua mehua ja murskattua hedelmälihaa. Appelsiinin maku on sen verran mieto ettei sitä kakussa maistanut, mutta se tuo ihanasti mehevyyttä kakkuun.
Tiikerikakun raidat täytyvät mielestäni olla tuhdin väriset, ja tummaa massaa saa olla puolet ja puolet vaalean kanssa (useissa ohjeissa ohjeistetaan tekemään 1/3 osa tummaksi osaksi). Tälläkin kertaa jätin puolet vaaleaksi ja puolet maustoin tummalla kaakaojauheella. Suklaata käytän myös usein tiikerikakkuun, tällä kertaa suklaata ei kaapissa ollut valmiina, joten en sitä kaupastakaan lähtenyt hakemaan.
Mokkakakun aromikas kahvin maku tuli tällä kertaa lämpimään maitoon liotetuista luomu-pikakahvimuruista. Myös valmista suodattua kahvia voi käyttää, joskin kahvin täytyy olla hyvin hyvin vahvaa, että makua tulee tarpeeksi.
Mielestäni näiden kummankin kakun kyytipojaksi sopivat erilaiset pähkinät, joten mokkakakun koristelin saksanpähkinöillä ja tiikerikakun pekaanipähkinöillä.
Kummankin kakun päällä on kahvilla maustettua pikeeriä, mokkakakussa tietenkin runsain mitoin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti