lauantai 6. maaliskuuta 2010

Kahvikakkuja moneen makuun!


Kuvaan pääsi tällä kertaa suklaapalakakku. Vaaleaan perinteiseen kahvikakkumassaan on lisätty sitruunapastaa, kaakaojauhetta ja suklaapaloja (reilusti, namm!). Tästä kakusta kuorrutin osan suklaalla. Nämä palat söimme samana päivänä, ja loput kakusta laitoin pakastimeen. Uskoisin että suklaa on kuitenkin parhaimmillaan ilman pakastimessa käyntiä, joten en koko kakkua kuorruttanut.



Mielestäni tämä suklaakakku on parhaimmillaan jo paistopäivänä. Monet kahvikakut maustuvat rauhassa paiston jälkeen ja ovat parhaimmillaan muutamien päivien päästä. Työssäoppimispaikassani olen muutamia kertoja tehnyt kahvikakkusatsin. Olen tehnyt sitruunakakkua, hedelmäkakkua ja tätä suklaapalakakkua.

Kahvikakku on perinteinen juhlapöydän herkku, jota sopii herkutella myös arkisin kahvin tai teen kera. Kahvikakkuja muokataan nykyisin moneen eri tarpeeseen. Erilaiset kakkuvuuat ja koristelut tekevät kahvikakun sopivaksi eri tilanteisiin. Kakun voi päällystää esimerkiksi marsipaanilla tai suklaalla. Kakkua voi koristella tomusokerilla, suklaa/sokerikuorrute- spritsauksilla tai päälle voi asetella sokerimassasta tai marsipaanista valmistettuja koristeita. Kakun päälle voidaan pursottaa koristeita - miltäpä kuulostaisi minttusuklaa-kakku kermavaahtoruusukkeiden kera?

Perinteisiä kahvikakkuja ovat esimerkiksi vaalea sitruunakakku, maustekakku, englantilainen hedelmäkakku, tiikerikakku ja taatelikakku. Esimerkiksi leivontablogeistä löytyy kuitenkin hyvin paljon erilaisia kokeiluja kakkujen suhteen. Löytyy erilaisten hedelmien, makeisten, marjojen, suklaiden, pähkinöiden ja maitotuotteiden (esimerkiksi maustetut maitorahkat) käyttöä. Olen nähnyt ohjeen esimerkiksi tiikerikakusta, jossa on kaakaoraidan sijasta salmiakkiraita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti